DUNE (2021)

2021 fortolkningen af Frank Herberts science fiction roman, om Paul Atreides, sønnen til den adelige Atreidis-familie, der er betroet beskyttelsen af det mest værdifulde aktiv og det vigtigste element i galaksen, spice.

Tema: Biograf
Genre: Adventure, Drama, Sci-fi
Årstal: 2021
Instruktør: Denis Villeneuve
   
Gennemsnitlig Vurdering: 4.17

Lars

****+

Villeneuve’s Sci-Fi epic er et mesterværk i verdensopbygning, og med karakterer man har lyst til at heppe på, er det svært ikke at blive revet med. Filmen er også en teknisk præstation, med fantastisk produktions design, flot lyd og smukke billeder.

Selvom vi kun ser første del af historien, mangler jeg nu stadig et klimaks til at runde filmen af og få den til at stå alene. Så det kan være en smule svært at bedømme filmen, da den meget kommer til at afhænge af næste del. Dog må jeg sige, at jeg bare glæder mig til mere.

Rasmus

****+

Som forventet af Denis villenueve er Dune en smuk og skarp film at se. Soundtracket og skuespiller er med til at trække én ind i karaktererne, og man føler sig underholdt under hele filmen. At dette er part one er desværre lidt for tydeligt, hvilket gør at filmen ikke fungerer som standalone for mig, men kommer til at afhænge på anden del for om den kommer sikkert i hus.

Sigurd

****/

Jeg elsker worldbuilding!

4½ stjerner er ikke givet ud for ingenting. Dune formår, trods sine lange spilletid, at efterlade en med en mangel på endnu mere! Universet som filmen foregår i bliver bygget op forsigtigt og med rigeligt detaljer.

For mig bliver der trukket ½ stjerne fra pga. en association jeg får når jeg ser Timothée Chalamet og Zendaya stå ved siden af hinanden. Jeg får desværre en eller anden idé om noget teenage romantisk science fiction som jeg ikke er for vild med. 

Med det sagt, glæder jeg mig meget til næste del.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x