Who's Afraid of Virginia Woolf? (1966)

Et bittert midaldrende par, hende hånende af  hans ringe stilling på et New England college, beder en ny kollega og hans kone om at få drinks og bruger dem til at give næring til kvaler og følelsesmæssig smerte over for hinanden gennem en foruroligende nat.

Tema:Klassiker
Genre:Drama
Årstal:1966
Instruktør:Mike Nichols
  
Gennemsnitlig Vurdering:4.83

Lars

*****

Den banter der er mellem Martha og George er noget af det bedste i filmhistorien. Det er fremragende skrevet og om muligt endnu bedre leveret. Filmen er en lang samtale mellem fire mennesker, men formår stadig at øge spændingen og forblive underholdende hele vejen igennem. Den er overraskende sjov, men rammer også de mere seriøse toner når den vil. En ægte klassiker.

Rasmus

*****

En film der er drevet af fantastiske skuespiller præstationer. Historien i filmen er ikke i fokus, men det er relationerne imellem karaktererne og den dialog de har der skaber en underholdende film som er et must see for filmelskere. Hvis du vil se ordentligt skuespil så er dette filmen for dig.

Sigurd

****/

George og Martha’s verbale pjatten frem og tilbage igennem hele filmen, der udvikler sig mod mere og mere seriøse konsekvenser mens de bæller litervis af whisky, gin og brandy i dem selv og deres gæster er fremstillet på en helt unik og underligt virkelig måde. Det er svært at vide hvad man skal tænke fra et øjeblik til det andet.

Jeg savner skuespillere som disse i film nu om dage, det kan godt være det lyder dødsygt nostalgisk efter en tid langt før min egen fødsel, men det er noget helt speciel at se. Men det sagt mister filmen mig i visse perioder, der bliver lidt for langtrukne.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x