The name of the rose (1986)

En intellektuel nonkonform munk efterforsker en række mystiske dødsfald i et isoleret kloster.

Tema:Sean Connery
Genre:Drama, History, Mystery
Årstal:1986
Instruktør:Jean-Jacques Annaud
  
Gennemsnitlig Vurdering:3.00

Lars

**/++

Plottet i The Name of the Rose er egentlig meget interessant. En munk ankommer til et kloster og skal løse en religiøs mordgåde. Der er helt sikkert noget at hente her, og filmen prøver også at udforske temaet om religion og magt, men formår ikke at flette dette med dens ellers spændende historie. Det hele ender derfor med at blive lidt rodet, med sjove øjeblikke og dybt seriøse temaer. Spændingen ved scenerne i de mørke kroge og hemmelige korridorer fanger heller ikke helt, og filmen bliver derfor en smule kedelig.

Rasmus

***/+

En spændende og sjov film hvor Sean Connery indtager rollen som en religiøs Sherlock Holmes der skal løse et mordmysterie i et afsides kloster.

Der er nogle mærkelige scener i filmen, men de trækker ikke nok ned til at jeg ikke følte mig underholdt under hele filmen, og lander på en solid 3,5 stjerne fra mig! En klar anbefaling hvis man trænger til en lidt anderledes Sean Connery film. 

Sigurd

***++

Mens plakaten ligner en Monthy Python-esque film der peger mod sjove eskapader fra den arrogante Sean Connery der står med armene krydset, er filmen i virkeligheden mindre sjov og mere en drama mysterie film hvor William fra Baskerville (Sean Connery) fungerer som en munk/detektiv der løser mysteriet om drabene i det isolerede kloster.

Den virker lidt forvirret over sjove indslag fra karaktererne og de ellers seriøse emner mht. historiske repræsentation af den katolske kirke og dens magt. Den har også en lidt skuffende slutning synes jeg, men er stadig værd at se.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x