The Batman (2022)

Da Riddler, en sadistisk seriemorder, begynder at myrde politiske nøglepersoner i Gotham, er Batman tvunget til at undersøge byens skjulte korruption og sætte spørgsmålstegn ved hans families involvering.

Tema:Aktuelt (Biograf)
Genre:Action, Crime, Drama
Årstal:2022
Instruktør:Matt Reeves
  
Gennemsnitlig Vurdering:4.17

Lars

****+

Matt Reeves har lavet en mørk, realistisk og brutal version af Batman, der minder mere om Zodiac eller Seven end en superheltefilm. Gotham er fremragende sat op, og Pattinson gør det godt som titelkarakteren, sammen med fantastiske præstationer fra Zoë Kravitz og Paul Dano. Desværre er filmen ikke fejlfri, og der er en del småting, som ikke helt fungerer. Selvom filmen ikke føles alt for lang, så kunne den godt være skarpere ved at droppe nogle dele af historien. Filmen er ikke perfekt, men den har glimt af genialitet, og det bliver spændende at se, hvilken retning dette univers kommer til at gå.

Rasmus

****/

Robert Pattinson leverer en fantastisk Batman præstation! Han formår at være den unge Bruce Wayne der er dybt begravet i at blive Batman, og ikke helt har fundet hans stil endnu. Til forskel fra tidligere skildringer bliver der her lagt vægt på detektiven bag masken. En stor film fra start til slut, som underholder hele vejen igennem, selvom der er markante skift i filmen undervejs. 

Udover Robert Pattinson bliver der leveret et fantastisk cast af skurke, hvor Paul Dano snupper kronen for den fedeste skurk med hans skildring af The Riddler. 

Sigurd

****+

The Batman er en fortælling om den depressive Bruce Wayne der vil hævne sig på byens forbrydere. I denne version af en batman film er Wayne ikke en filantrop, han er ikke kvindebedårer og han foretrækker først og fremmest at overhovedet ikke træde ud i offentligheden uden hans flagermuse kostume.

Filmens stjerne er uden tvivl Paul Dano der spiller en fantastisk Riddler, som udfordrer Batman på mere end en måde. Filmens klimaks er en smule under forventning, men Waynes karakter udvikling skinner stadig igennem. Det virkede som om der var tvivl om man ville ligge op til en fortsættelse i universet og hvis det kommer til at ske glæder jeg mig til at se om der er nogen der kan fylde de sko Dano har trådt i her.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x