Dark City (1998)

En mand kæmper med minder fra sin fortid, som omfatter en kone, han ikke kan huske, og en mareridtsagtig verden, som ingen andre nogensinde ser ud til at vågne op fra.

Tema:Sci-Fi
Genre:Fantasy, Mystery, Sci-Fi
Årstal:1998
Instruktør:Alex Proyas
  
Gennemsnitlig Vurdering:2.83

Lars

***++

Ideen med Dark City er egentlig virkelig god og er klart styrken ved filmen. Den er utrolig fantasiful og udforsker nogle gode temaer, og det er tydeligt at film som The Matrix har taget inspiration heraf. Desværre kan selve udførslen af filmen ikke leve op til ideen bag, og det kommer filmen til at lide under. Alt i alt klart værd at se, men hovedsageligt for de filosofiske spørgsmål filmen præsenterer.

Rasmus

***++

Dark City er et ambitiøst projekt fra sin tid, der blander den gotiske stil fra Burtons batman ind i en Sci-fi historie. Dark city formåede at give mig en god oplevelse og jeg var nogenlunde underholdt hele vejen igennem. Filmen kræver ens fulde opmærksomhed, da man hele tiden bliver introduceret til nye ting som der skal tages stilling til! Klart en Science fiction film jeg vil anbefale alle at få set mindst en gang.
Der mangler dog noget i selve filmøjet, da skuespillet ofte ikke er helt på niveau med instruktørens ambition for filmen, og de gamle effekter kan til tider være distraherende. 

Sigurd

**/++

Jeg er altid en fan af worldbuilding. missionen om at lave et nyt univers er helt fantastisk spændende. Bare at gøre forsøget på et så ambitiøst niveau som Dark City gør det, er meget rosværdigt.
Filmen falder dog lidt i fælden af at være en ældre science fiction film. Den kunne godt bruge moderne CGI og den kunne godt bruge et budget der var 4 gange større. Skuespilpræstationer var udmærkede, nogle bedre end andre, men ikke fantastiske.

En film jeg gerne ville se et remake af.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x