Don't look up (2021)

To astronomer skal på en gigantisk medieturné for at advare menneskeheden om en kommende komet, der vil ødelægge planeten Jorden.

Tema:Aktuelt (Netflix)
Genre:Comedy, Drama, Sci-fi
Årstal:2021
Instruktør:Adam McKay
  
Gennemsnitlig Vurdering:4.00

Lars

****+

Don’t Look Up er et frustrationsskrig fra instruktør Adam McKay, der spreder sig til seerne. Derfor kan den også føles en smule frustrerende at se, men dette passer perfekt til temaet om den manglende forståelse for global opvarmning. Alle jokes rammer ikke altid plet, og filmen er ikke nødvendigvis den sjoveste, men absurditeten i situationerne, og karakterenes reaktioner til disse, skaber en virkelig underholdende film. Historien er genial og må siges at være yderst relevant, hvilket gør filmen sjov og deprimerende på samme tid. McKay’s film er ikke bare en let komedie, men er derimod en mere hårdt slående film, der kan vise sig at være utrolig vigtig.

Rasmus

****+

Don’t Look Up leverer med sin mørke humor og social kritisisme en skildring af hvad der sker hvis verden ligepludselig stod overfor sin dommedag. Nogle stereotyper virker en smule overdrevet, men filmen fangede mig fra start til slut, med en fantastisk præstation fra hele castet!

Sigurd

****+

Adam McKay viser os hvordan man laver en film der grundlæggende er underholdene og sjov mens den til tider får en til at krumme tær.

Don’t Look Up iscenesætter verdens frustration over manglende og forkert aktion ved nye informationer. Jeg så den som en tydelig metafor for den igangværende klimakrise der truer planetens og artens overlevelse, mens politikere og forretningsmænd yderligere udtømmer planetens ressourcer i et desperat forsøg på at tjene flere penge og fremme ødelæggelsen af planeten.

Værd at se.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x