Vertigo (1958)

En tidligere politidetektiv i San Francisco jonglerer med at bryde med sine personlige dæmoner og blive besat af den uhyggeligt smukke kvinde, som han er blevet hyret til at følge, og som kan være dybt foruroliget.

Tema:Hitchcock
Genre:Mystery, Romance, Thriller
Årstal:1958
Instruktør:Alfred Hitchcock
  
Gennemsnitlig Vurdering:3.00

Lars

****+

Vertigo holder mysteriet kørende hele vejen igennem og får seeren til at gætte ved hvert sving. Det holder filmen frisk og engagerende, og med hans visuelle virkemidler, som bl.a. det kendte “dolly zoom”, er det noget Hitchcock gør som én af det bedste. Dog holder den romantiske side af historien ikke helt, og da filmens motivation afhænger af dette, kan det være svært at engagere sig fuldstændigt.

Rasmus

**+++

Vertigo formåede aldrig at fange mig. Jeg  fandt ikke filmens plot særlig interessant, og første del af filmen var for langsomt for min smag ift. at anden del skulle holde mig fanget. Mysteriet er til tider spændende, men jeg ser en film der har lidt under tidens sand, og ikke holder op til nyere standarder. 

Sigurd

***++

Selvom filmen umiskendeligt er en af Hitchcocks klassikere trækker den ud i den lidt kedelige og langsomme første del. Anden del er, efter min mening, et interessant mysterie, som gør filmen til den specielle film det er.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x