Rear Window (1954)

En kørestolsbundet fotograf spionerer på sine naboer fra hans lejlighedsvindue i Greenwich Village og bliver overbevist om, at en af dem har begået mord, på trods af skepsis fra hans modemodel-kæreste.

Tema:Hitchcock
Genre:Mystery, Thriller
Årstal:1954
Instruktør:Alfred Hitchcock
  
Gennemsnitlig Vurdering:4.83

Lars

*****

Simpelthen en fremragende thriller, lavet ud fra et utrolig simpelt koncept. Der er en grund til at Rear Window er blevet imiteret gang på gang. Hitchcock er utrolig effektiv til at fortælle historien, og dette er helt evident fra begyndelsen. Alle karaktererne er interessante, selv dem vi aldrig hører tale, og historien er utrolig engagerende, da Hitchcock giver seeren lov til at danne sin egen mening om hvad der er sket i lejligheden overfor. Genial film og en ægte klassiker.

Rasmus

****/

En sand klassiker, der formår at udnytte hvert enkelt scene der bliver vist til det fulde. Man finder sig selv i skoene på L.B. Jefferies, der iagtager sine naboer i baggården, da han er sengelagt pga. et brækket ben, og straks falder man ind i hans tanker og iagtagelser af naboerne, og hvilke historier og hemmeligheder der gemmer sig. 

Med dette sagt vil filmen næppe have lykkedes uden det glimrende skuespil fra Grace Kelly og James Stewart og den fantastiske instruktion af Alfred Hitchcock!

Sigurd

*****

Umiddelbart efter at have set filmen var min umiddelbare anmeldelse værre. Ved nærmere eftertanke kunne jeg ikke sætte en finger på noget Hitchcock skulle have gjort der ville være forkert.

Filmen er sat i en interessant lokation, en baggård, set af L.B. Jefferies. Den sætter konstant ens forventninger i tvivl – hvem har gjort hvad, hvem har ingenting gjort og hvad finder L.B. på selv? Disse spørgsmål sættes mesterligt op og seeren får lov at vidne udfoldelser der gør det muligt at svare på dem løbende igennem filmen.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x